- Judetul Arges este situat in prtea de sud a Romaniei, in Muntenia si este invecinat cu urmatoarele judete: in nord cu judetele Sibiu si Brasov, in est cu judetul Dambovita, in sud cu judetul Teleorman si in vest cu judetele Olt si Valcea.

- Resedinta judetului este municipiul Pitesti, atestat documentar pentru prima data in anul 1388.
- Cateva dintre punctele de referinta ale orasului sunt:
- Biserica Sf. Gheorghe (constructie medievala)
- Biserica Sf. Vineri
- Schitul Trivale
- Parcul Trivale
- Biblioteca Judeteana
- Piata Milea
Piata Milea este locul unde se desfasoara majoritatea manifestarilor publice din oras.

- La aproximativ 6 km est de Pitesti se afla Stefanesti, localitatea in care se gasesc podgoriile unde se produce binecunoscutul vin de Stefanesti.

- De la Pitesti, pe valea Argesului, spre nord-vest, se afla Curtea de Arges, fosta cetate de scaun a Tarii Romanesti.
In Curtea de Arges se afla complexul arhitectural din care face parte Manastirea si Biserica de la Curtea de Arges, ridicate in Evul Mediu.
Exiata o legenda in care se spune ca in zidurile locasului de cult ar fi zidita sotia Mesterului Manole,
cel care a construit biserica. Legenda spune ca ar fi fost zidita chiar de catre mester, silit sa faca acest sacrificiu pentru a putea termina constructia. Legenda a dat nastere unei balade in care se vorbeste despre construirea manastirii.


- Din Curtea de Arges, spre nord, se poate ajunge la lacul de acumulare Vidraru, unde se afla barajul cu acelasi nume.
- De la barajul Vidraru se ramifica trasee, printre care si spre Transfagarasan, sosea ce serpuieste printre munti la inaltimea de 2.034 m, si traversand printr-un tunel cu lungimea de 845 m care trece pe sub Varfurile Negoiu si Moldoveanu.

- La mica distanta de baraj se afla ruinele cetatii Poienari, construita pe culmea muntelui Caprioara. Ctitorie a Basarabilor, este cunoscuta si sub denumirea de "Cetatea lui Vlad Tepes". Accesul la cetate se face urcand treptele care pornesc de la baza dealului.

- Plecand din Pitesti, spre nord-est, se poate ajunge in orasul Campulung, unde de asemenea se afla numeroase constructii cu importanta istorica.

- Atat Campulung, cat si Curtea de Arges au reprezentat importante centre economice, culturale si militare.

- La circa 10 km est de Pitesti, in satul Golesti, se afla un complex de arhitectura feudala construit in 1640 de catre mesterul Stoica pentru marele vistier Stroe Leurdeanu.

Atractii Turistice din Pitesti si Arges

  © Copyright 2004-2006. RoVT. Toate drepturile rezervate | Termenii de Utilizare | Confidentialitate