Piata Mica – cuprinde o serie de cladiri medievale pastrate in forma originala si numeroase obiective turistice.

Numele sub care aceasta piata a fost cunoscuta in Evul Mediu este ‘circulus parvus’. In acea perioada aici existau case de locuit si atelierele mestesugarilor sibieni.

Legatura cu Piata Mare si Piata Huet se face prin tuneluri inguste si prin stradute pietruite. Principala legatura cu Orasul de Jos o reprezinta Strada Ocnei care porneste dinPiata pe sub Podul Minciunilor, impartind piata in doua parti.

Un alt punct de acces spre Orasul de Jos in reprezinta un tunel arcuit pe sub un turn din 1567 care se continua cu Pasajul Aurarilor.

Biserica Catolica, Turnul Sfatului si numeroase magazine mici se afla pe latura sudica. Latura de est cuprinde cladiri in stil gotic, toate declarate monumente istorice.

O cladire care dateaza din 1568, unde a functionat prima farmacie din Romania adaposteste Muzeul de Farmaceutica. Latura de nord este dominata de Casa Artelor.

Langa Casa Artelor exista un pasaj numit Scara Cetatenilor, prin care se coboara spre Orasul de Jos, sau se ajunge in Piata Huet trecand Podul Minciunilor, care se arcuieste peste Strada Ocnei.

Casa Luxemburg se afla pe latura cu Piata Huet, pe partea opusa. Latura nordica se continua pe portiunea ingusta a pietei cu o serie de cladiri datand din sec. XIX.

Muzeul de Etnografie Franz Binder se afla la nr. 11 (1867) iar Muzeul de Etnografie Saseasca Emil Sigerus este la nr. 12.

Piata Mica